Husilerden ABD'li ve İngiliz personele 30 gün içinde Yemen'i terk edin talimatı

Husilerden ABD'li ve İngiliz personele 30 gün içinde Yemen'i terk edin talimatı
Yemen'deki Husi yetkililerinin Birleşmiş Milletler ve Sana merkezli insani yardım kuruluşlarındaki ABD'li ve İngiliz personele ülkeyi bir ay içinde terk etme talimatı verdiği belirtildi. Kızıldeniz'de ABD ve Husiler arasındaki...
Yemen'deki Husi yetkililerinin Birleşmiş Milletler ve Sana merkezli insani yardım kuruluşlarındaki ABD'li ve İngiliz personele ülkeyi bir ay içinde terk etme talimatı verdiği belirtildi. 

Kızıldeniz'de ABD ve Husiler arasındaki gerilim artarken dikkat çeken yeni bir gelişme yaşandı.

Bir Husi yetkilisi bugün yaptığı açıklamada, Yemen'deki Husi yetkililerinin Birleşmiş Milletler ve Sana merkezli insani yardım kuruluşlarındaki ABD'li ve İngiliz personele ülkeyi bir ay içinde terk etme talimatı verdiğini söyledi.

Reuters'ta yer alan habere göre karar, ABD ve İngiltere'nin diğer ulusların desteğiyle, Kızıldeniz'de İsrail ile bağlantılı olduğu iddia edilen ticari gemilere saldırılar düzenleyen İran bağlantılı grubun askeri hedeflerine yönelik saldırılarının ardından geldi.

30 günlük süre verildi

Husi Dışişleri Bakanlığı tarafından BM'nin Yemen'deki İnsani Yardım Koordinatörü Vekili Peter Hawkins'e gönderilen mektupta, "Bakanlık, ABD ve İngiliz vatandaşlığına sahip yetkilileri ve çalışanları 30 gün içinde ülkeyi terk etmeye hazırlanmaları konusunda bilgilendirmeniz gerektiğini vurgulamak ister" ifadesine yer verildi.