Husilerden ABD'ye 'işgal' uyarısı: Vietnam'dan daha kötüsüyle karşılaşırlar

Husilerden ABD'ye 'işgal' uyarısı: Vietnam'dan daha kötüsüyle karşılaşırlar
ABD'nin Kızıldeniz'de çok uluslu bir misyon oluşturulduğunu açıklamasının ardından Husiler açıklama yaparak "Eğer Amerikalılar ülkemizi hedef alırsa, biz de onları hedef alacağız" uyarısında bulundu.Yemen'in kuzeyini kontrolü...

ABD'nin Kızıldeniz'de çok uluslu bir misyon oluşturulduğunu açıklamasının ardından Husiler açıklama yaparak "Eğer Amerikalılar ülkemizi hedef alırsa, biz de onları hedef alacağız" uyarısında bulundu.

Yemen'in kuzeyini kontrolü altında bulunduran Husi milislerinin lideri Abdulmalik el Husi Kızıldeniz'i yeni bir savaş alanına çevirmeme konusunda ABD'yi uyardı.

Abdulmalik el Husi, ABD'nin Kızıldeniz'de uluslararası bir misyon oluşturulduğunu duyurmasının ardından yaptığı açıklamada, "Eğer Amerikalılar gerilimi daha da artırmaya, müdahil olmaya ve aptallık yaparak ülkemizi hedef almaya niyetliyse, biz de onları hedef alacağız" şeklinde konuştu.

DW Türkçe'nin haberine göre Husilere ait El Masirah televizyonuna konuşan el Husi "Amerikan savaş gemilerini, Amerikan çıkarlarını ve Amerikan denizciliğini füze ve insansız hava araçlarımızın hedefi haline getireceğiz" ifadelerini kullandı.

"Vietnam'ın çok kötüsüyle karşılaşırlar"

ABD tarafından oluşturulan uluslararası deniz misyonuna katılan diğer ülkelere de uyarıda bulunan el Husi, ABD'nin attığı adımı büyük bir tehlike olarak değerlendirdi. El Husi, ABD'nin Yemen'e asker göndermesi halinde, Afganistan ve Vietnam'ın çok kötüsüyle karşılaşacağını savundu.

Husiler, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına karşı haftalardır Kızıldeniz'de İsrail'e giden ticari gemileri hedef alıyor.

BD Savunma Bakanlığı tarafından 18 Aralık'ta yapılan açıklamada Kızıldeniz'de Husilerin ticaret gemilerine yönelik saldırılarına karşı Refahı Koruma Operasyonu (Operation Prosperity Guardian) oluşturulduğu belirtildi. Kızıldeniz ve Süveyş Kanalı, gemilerin güzergahında önemli bir rol oynuyor. Dünya ticaretinin yüzde 12'si Kızıldeniz güzergahı üzerinde gerçekleşiyor