IOM: Libya sel felaketinde en az 35 bin kişi yerinden edildi, ölü sayısı teyit edilemiyor

IOM: Libya sel felaketinde en az 35 bin kişi yerinden edildi, ölü sayısı teyit edilemiyor
Uluslararası göç örgütü (IOM) Libya ofisi, sel felaketi sebebiyle en az 35 bin kişinin yerinden edildiğini ve hayatını kaybedenlerin sayısının 2 binden fazla olduğunu açıkladı. IOM Libya, ölü sayısının tam olarak teyit...

Uluslararası göç örgütü (IOM) Libya ofisi, sel felaketi sebebiyle en az 35 bin kişinin yerinden edildiğini ve hayatını kaybedenlerin sayısının 2 binden fazla olduğunu açıkladı. IOM Libya, ölü sayısının tam olarak teyit edilemediğini ve en az 5 bin kişinin ise kayıp olduğunu vurguladı.

IOM Libya ofisi, dün itibariyle hazırladığı raporunda Derne’de en az 30 bin kişi olmak üzere, Al-bayda’da 3 bin Al-Mkheley’de ise bin kişinin yaşanan sel felaketi sebebiyle yerinden edildiğini belirtti. IOM, yaşanan felaketin büyüklüğünden dolayı ölü sayısının henüz tam olarak teyit edilemediğini vurgulamakla birlikte hayatını kaybedenlerinin sayısının 2 binden fazla olduğunu ve en az 5 bin kişinin ise kayıp olduğunu açıkladı. 

Derne liman kentinin normalde 7 girişini olduğunu ifade eden IOM, sel sonrasında kente ancak 2 yerden erişim sağlandığını ve kentin içinde doğu ile batıyı birbirine bağlayan köprülerin çöktüğünü kaydetti. (DHA)