İran, ABD'ye söz verdi: Gerilimi arttıran taraf olmayacağız

İran, ABD'ye söz verdi: Gerilimi arttıran taraf olmayacağız
İran Dışişleri Bakanı Abdullahiyan, ABD'ye İsrail ile yaşanan gerilimi tırmandırmak istemediklerine dair mesaj gönderdiğini açıkladı. Abdullahiyan'ın BM toplantısında yaptığı açıklama, bölgedeki gerginliğin boyutlarını bir kez daha gözler önüne serdi.

İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, bugün yaptığı açıklamada ABD'ye, İran'ın İsrail ile gerilimi artırmak istemediğine dair birkaç mesaj gönderdiğini belirtti.

Abdullahiyan, dün Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi toplantısına katılmak üzere New York'a vardığında yaptığı açıklamada, "Bölgede gerilimi arttırabilecek olan şey Siyonist rejimin davranışlarıdır" ifadelerini kullandı.

İsrail ise dün yaptığı açıklamada, İran'ın cumartesi gecesi gerçekleştirdiği saldırının ardından kendini koruma hakkını saklı tuttuğunu belirtti.

https-d1e00ek4ebabms-cloudfront-net-production-3e8e3eca-dc14-40a5-92a5-4c87298283f9.jpg

Abdullahiyan, özellikle İran'ın insansız hava araçları ve füzelerle düzenlediği saldırıdan önce ve sonra ABD'ye mesajlar gönderildiğini vurguladı. İran, ABD'ye bölgedeki gerilimi artırmak istemediklerini açıkça belirtti.

Abdullahiyan'ın BM Genel Sekreteri Antonio Guterres ve diğer dışişleri bakanlarıyla BM Güvenlik Konseyi toplantısı çerçevesinde Filistin Yönetimi'nin BM'ye tam üyelik talebini görüşmesi bekleniyor.