İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri neden düştü? Ön rapor hazırlandı

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri neden düştü? Ön rapor hazırlandı
Reisi ve heyetinin Azerbaycan'dan dönerken düşen helikopterine ilişkin Genelkurmay Başkanlığı hazırlanan raporu açıkladı.

İran Genelkurmay Başkanlığı, Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'nin ve beraberindekilerin bulunduğu helikopterin kaza yapmasının ardından başlattığı ön inceleme sonuçlarını yayımladı.

İran resmi ajansı IRNA'ya dayandırılan habere göre, kazanın boyutları ve nedenlerini araştıran komisyonun ön raporunu yayımladığı belirtildi.

Ön raporda, helikopterin önceden belirlenen rotada yoluna devam ederek uçuş rotasını değiştirmediği, pilotun kazadan bir buçuk dakika önce diğer iki helikopterin pilotlarıyla iletişime geçtiği bilgisi paylaşıldı.

118988050-gettyimages-1233516123.jpg

Kazaya ilişkin teknik ve genel anlamdaki bilgi ve bulguların toplanarak değerlendirildiği kaydedilen raporda, bazı verilerin daha detaylı incelenmesi gerektiği vurgulandı.

Kaza yapan helikopterin parçalarında herhangi bir dış etken izine rastlanmadığı, ancak düşüş sonrasında helikopterde yangın çıktığı aktarıldı. Bölgenin engebeli olması ve hava koşullarının arama kurtarma çalışmalarını zorlaştırdığına dikkat çekilen raporda, kaza mahalline sabaha doğru ulaşılabildiği belirtildi. Kontrol kulesi ile yapılan görüşmelerde ise şüpheli herhangi bir durumla karşılaşılmadığı ifade edildi.

iran-ykgw-cover.jpg

Cumhurbaşkanı Reisi'nin hayatını kaybetmesinin ardından Birinci Yardımcısı Muhammed Muhbir'in geçici cumhurbaşkanı olarak görevlendirildiği ve Dışişleri Bakan Yardımcısı Ali Bakıri Keni'nin ise geçici Dışişleri Bakanı olarak atandığı bilgisi paylaşıldı. Araştırmanın kesin sonuçlarının incelemenin tamamlanmasının ardından kamuoyuyla paylaşılacağı belirtildi.