İran'dan cevap: Misilleme düşünmüyoruz

İran'dan cevap: Misilleme düşünmüyoruz
İran, İsrail'in doğrudan bir saldırı yaptığı yalanlayarak yapılan saldırıların hafif olduğunu söyledi

ABD'li yetkililer, 13 Nisan saldırılarına misilleme olarak İsrail'in bu sabah İran topraklarına yönelik karşı saldırı düzenlediğini bildirmişti.

Ancak İran uzay ajansı yetkilisi Hüseyin Dalirian ülkesine yönelik bir füze saldırısını doğrudan yalanladı ve İsrail'in "sadece başarısız ve küçük düşürücü bir quadcopter (insansız hava aracı) uçurma girişiminde bulunduğunu ve quadcopterlerin de düşürüldüğünü" söyledi. İranlı bir yetkili, ülkesinin İsrail'e karşı acil bir misilleme planı olmadığını açıkladı.

Reuters'a konuşan üst düzey bir İranlı yetkili, İsrail'in İran topraklarına bir saldırı düzenlediğini açıklamasından saatler sonra, İran'ın İsrail'e karşı acil bir misilleme planı olmadığını söyledi. Yetkili, "Olayın dış kaynağı doğrulanmadı. Dışarıdan herhangi bir saldırı almadık ve tartışma saldırıdan çok sızma yönünde ilerliyor" dedi.

İranlı analist: Saldırı İran içinden

Reuters'a göre İranlı bir analist de devlet televizyonuna yaptığı açıklamada İsfahan'da hava savunma sistemleri tarafından düşürülen mini insansız hava araçlarının "İran içinden sızan kişiler" tarafından uçurulduğunu söyledi.