İspanya'dan Gazze açıklaması: İsrail krizinden değil ölümlerden endişeliyiz

İspanya'dan Gazze açıklaması: İsrail krizinden değil ölümlerden endişeliyiz
İspanya Başbakanı Pedro Sanchez, geçen hafta Madrid Büyükelçisi'ni geri çağıran İsrail ile yaşadıkları diplomatik krize ilişkin konuştu. Sanchzez, Gazze'de sivillerin öldürülmesinden endişe duyduklarını belirterek, "Dünyanın...

İspanya Başbakanı Pedro Sanchez, geçen hafta Madrid Büyükelçisi'ni geri çağıran İsrail ile yaşadıkları diplomatik krize ilişkin konuştu. Sanchzez, Gazze'de sivillerin öldürülmesinden endişe duyduklarını belirterek, "Dünyanın barışa en fazla gereksinim duyulan bölgesinde bugüne kadar sergilediğimiz politikayı sürdüreceğiz" dedi.

İspanya Başbakanı Pedro Sanchez, CadenaSer radyosuna yaptığı açıklamada, "İsrail ile elbette ki en iyi ilişkiler içinde olmak istiyoruz ama beni asıl endişelendiren; diplomatik kriz değil, Gazze'de öldürülen siviller" dedi.

Hamas'ın 7 Ekim'deki saldırılarını da net ve kesin bir şekilde kınadıklarını ifade eden Sanchez, "İlk andan itibaren rehinelerin şartsız ve hemen serbest bırakılması hususunda ısrarcı olduk" diyen Sanchez, "Ancak diğer yandan 7 Ekim'den bu yana Gazze'de öldürülen sivillerin sayısı da kesinlikle tahammül edilemez ve kabul edilemez" diye konuştu.

"İspanya barışa aşık bir ülke"

Sanchez, İspanya'nın "barışa aşık bir ülke olduğunu, İsrail'i dost olarak gördüklerini ama buna rağmen "dünyanın barışa en fazla gereksinim duyulan bölgesinde bugüne kadar sergiledikleri politikayı sürdüreceklerini" kaydetti.

Orta Doğu'da yaşananların "ahlaki ve jeopolitik" olmak üzere İspanya ve Avrupa açısından iki önemi olduğunun altını çizen İspanya Başbakanı, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Orta Doğu'da barışın sağlanmasının Avrupa'nın stratejik çıkarına olduğuna inanıyorum. Akdeniz'de istikrarın olması önemli. Küresel Güney ülkeleriyle yakınlaşma, Akdeniz'de istikrar aynı zamanda Avrupa'nın da çıkarınadır. Bu, Küresel Güney olarak adlandırılan ülkelerin, Avrupa'nın siyasi pozisyonunda çifte standart uygulandığını görmemeleri açısından da önemli"