İsrail güçleri Filistin’i vuruyor: Bir mahalle yok edildi

İsrail güçleri Filistin’i vuruyor: Bir mahalle yok edildi
İsrail ve Filistin arasındaki savaş gittikçe büyüyor. Savaş suçlarının işlemekle suçlanan İsrail, Gazze’de bir mahalleyi bombaladığı görüntüleri paylaştı. Mahallede taş üstünde taş kalmadı.İsrail güçleri, Filistin’in...
İsrail ve Filistin arasındaki savaş gittikçe büyüyor. Savaş suçlarının işlemekle suçlanan İsrail, Gazze’de bir mahalleyi bombaladığı görüntüleri paylaştı. Mahallede taş üstünde taş kalmadı.

İsrail güçleri, Filistin’in El-Rimal mahallesinde gerçekleşen bir çatışma sonucunda boşaltılmış bir bölgeyi bombalayarak tamamen yok etti. İsrail ordusu, bu saldırıya ait görüntüleri paylaştı.

Er-Rimal Mahallesi, Gazze’nin kuzeyinde yer alan bir bölgeydi ve hükümete ve Hamas’a ait kurumların bulunduğu bir alandı. İsrail güçleri, bu bölgeyi neredeyse tamamen bombalayarak yıktı. Saldırılar sonucunda binaların çoğu yıkıldı ve patlamaların ardından bölgeden siyah dumanlar yükseldi.

“Filistin Camisi Meydanı” olarak bilinen bölgede, hükümete ve Hamas’a ait kurumlar, onlarca bina ve yüzlerce konut bulunmaktaydı. Saldırılar nedeniyle boşaltılan, ancak öncesinde yaklaşık 30 bin kişinin ikamet ettiği bu bölgedeki kurumlar arasında Hamas’ın Gazze sorumlusu Yahya Sinvar ve Hamas’ın Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye’nin ofisleri ile Yüksek Yargı Konseyi binası da yer alıyordu.