İsrail güne İran’ın füze saldırısıyla başladı: Tel Aviv’de sirenler çalıyor

İsrail güne İran’ın füze saldırısıyla başladı: Tel Aviv’de sirenler çalıyor
İran, İsrail’e yönelik balistik ve hipersonik füze saldırılarına devam ederken İsrail'in güneyindeki Rehovot kenti ve Bat Yam'ı vurdu. Misilleme saldırısının ardından, kentteki enkaz görüntülendi.

Gazete Pencere- İsrail'e gece boyu devam eden balistik ve hipersonik füze saldırılarında birçok bölgede patlamalar yaşandı.

Füzelerden bazısı Bat Yam kentindeki bir binaya da isabet etti.

Kısmen yıkılan binanın enkazında hayatını kaybedenlerin ve enkaz altında kalanların olduğu öğrenildi. Kızıl Davut Yıldızı ve sivil savunma ekiplerinin enkazdaki arama-kurtarma çalışmalarının sürüyor.

İran'ın dün gece balistik füzelerle vurduğu Tel Aviv'in Bat Yam kentinde 9 kişi öldü, 200 kişi yaralandı.

gtd8tpbxsaajc4z.jpeg

Öte yandan, başkent Tel Aviv'in güneyindeki Rehovot kentinde bulunan Weizmann Bilim Enstitüsü de füzelerin hedefi oldu. Saldırısı sonrası enstitüde büyük çapta hasar meydana geldiği gözlendi.

İsrail’in başkenti Tel Aviv'de sivillerin sığınaklara girmesi için siren sesleri yükseldiği belirtildi.

gtd8tp9awaalpxw.jpeg

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar