Johnson’un kredi almasına yardım etti koltuğundan oldu

Johnson’un kredi almasına yardım etti koltuğundan oldu
BBC Mütevelli Heyeti Başkanı Richard Sharp, 2021 yılında göreve atanırken dönemin Başbakanı Boris Johnson’a kişisel bir borç almasında aracı olduğunu beyan etmediğinin saptanması üzerine istifa etti.Richard Sharp’ın, dönemin...

BBC Mütevelli Heyeti Başkanı Richard Sharp, 2021 yılında göreve atanırken dönemin Başbakanı Boris Johnson’a kişisel bir borç almasında aracı olduğunu beyan etmediğinin saptanması üzerine istifa etti.

Richard Sharp’ın, dönemin başbakanı Boris Johnson’un 800 bin sterlin tutarındaki borcuna kefil bulmakta aracı olduğunun ve bundan sonra yine Johnson tarafından BBC Mütevelli Heyeti Başkanlığı’na önerildiği, Sunday Times gazetesinin haberiyle ortaya çıkmıştı.

Bu haberin yarattığı hararetli tartışmalar ve BBC’nin bağımsızlığı konusundaki sorular üzerine Başbakan Rishi Sunak bu yılın Ocak ayında bağımsız bir soruşturma talimatı vermişti.

Savcı Adam Heppingstal tarafından yürütülen soruşturmada, Sharp’ın 2021 yılının Şubat ayında BBC Mütevelli Heyeti Başkanlığı’na atama sürecinde, bu borç konusundaki bütün ayrıntıları beyan edip etmediği, kısacası kamu görevine atamalar konusundaki kuralları ihlal edilip edilmediği incelendi.

Richard Sharp, dün yayınlanan raporda belirlenen ihlâlin “kasıtlı” olmadığının kayda geçtiğini ama BBC’nin çıkarlarını öncelediği için istifa etmeye karar verdiğini söyledi.

BBC Mütevelli Heyeti de istifa ardından bir açıklama yaptı ve Richard Sharp’ın istifa kararını anladıklarını ve kabul ettiklerini bildirdi.