Kaddafi'nin oğlu açlık grevinde

Kaddafi'nin oğlu açlık grevinde
Libya adli makamlarının Lübnan'dan, 2015 yılından bu yana tutuklu olan devrik Libya lideri Muammer Kaddafi'nin oğlu Hannibal Kaddafi’nin açlık grevi sonucu sağlık durumunun kötüleşmesi üzerine serbest bırakılmasını resmen...

Libya adli makamlarının Lübnan'dan, 2015 yılından bu yana tutuklu olan devrik Libya lideri Muammer Kaddafi'nin oğlu Hannibal Kaddafi’nin açlık grevi sonucu sağlık durumunun kötüleşmesi üzerine serbest bırakılmasını resmen talep ettikleri bildirildi.

Hannibal Kaddafi'nin sağlık durumu, yargılanmadan tutuklanmasını protesto etmek için 3 Haziran'da açlık grevine başladığından beri kötüye gidiyor. O tarihten bu yana en az iki kez hastaneye kaldırıan oğul Kaddafi sadece az miktarda su içiyor.

Lübnanlı iki yargı yetkilisine göre Libya Başsavcısı Al-Sediq al-Sour, bu ayın başlarında Lübnanlı mevkidaşı Ghassan Oueidat'a Hannibal Gadhafi ile ilgili bir talep gönderdi. Notta, Lübnan'ın bu konudaki işbirliğinin, 1978 yılında Libya'da kaybolan Lübnanlı önde gelen Şii din adamı Musa El Sadr'ın akıbetine ilişkin gerçeğin ortaya çıkarılmasına yardımcı olabileceği belirtiliyordu.

Kaddafi'nin neden alıkonulduğu sorgulanıyor ve ya Libya'ya teslim edilmesi ya da sekiz yıl önce kaçırılıp Lübnan'a getirilinceye kadar Lübnanlı eşi Aline Skaf ve çocuklarıyla birlikte sürgünde yaşadığı Suriye'ye dönmesine izin verilmesi isteniyordu.

Bunun üzerine Lübnanlı savcı dosyayı kayıp din adamının davasına bakan soruşturma yargıcı Zaher Hamadeh'e havale etti. Hamadeh Libya'nın talebini incelediğini ve zaman içinde yanıt vereceğini söyledi.