Kahvesini yudumlayan kadına göktaşı çarptı

Kahvesini yudumlayan kadına göktaşı çarptı
Fransa'da bir kadın, arkadaşıyla kahve içtiği sırada evin çatısına çarpıp seken meteoritin hedefi oldu.Fransa'da bir kadına arkadaşıyla kahve içtiği sırada meteorit çarptı.ndependent Türkçe'nin aktardığına göre, kadın,...

Fransa'da bir kadın, arkadaşıyla kahve içtiği sırada evin çatısına çarpıp seken meteoritin hedefi oldu.

Fransa'da bir kadına arkadaşıyla kahve içtiği sırada meteorit çarptı.

ndependent Türkçe'nin aktardığına göre, kadın, evin çatısına çarpıp seken ufak göktaşının hedefi oldu.

Fransız gazetesi Les Dernières Nouvelles d'Alsace'ye göre, kadın son derece nadir yaşanan bu olaydan sağ kurtulan ilk kişi olabilir.

Adı açıklanmayan kadın, gazeteye verdiği demeçte, "Yanımızdaki çatıdan büyük bir 'boom' sesi geldiğini duydum. Bir saniye sonra kaburgalarımda bir şok dalgası hissettim. Önce hayvanlardan, özellikle de yarasadan şüphelendim" dedi.

Kadına çarpan gizemli nesneyi inceleyen jeolog Thierry Rebmann'ın, cismin demir ve silikon karışımından oluştuğunu tespit ettiği, bunun da nesnenin bir göktaşı olma ihtimalini kuvvetlendirdiği belirtildi.

Rebmann, "Ilıman ortamlarda onları bulmak çok zordur. Çünkü bu ortamlarda diğer elementlerle birleşirler. Öte yandan çöl ortamında onları daha kolay buluruz" ifadelerini kullandı.

İlk değil

1954'te ABD'de bir kadına 9 kiloluk göktaşı çarptığı biliniyor. Bu göktaşı evin tavanını delerek kadının üzerine düşmüştü.

Bu olay, göktaşının bir insana çarptığı, doğrulanmış tek vaka diye de a