Kanada, kozmetik ürünlerinin hayvanlar üzerinde test yapmasını yasakladı

Kanada, kozmetik ürünlerinin hayvanlar üzerinde test yapmasını yasakladı
Kanada Sağlık Bakanı Jean-Yves Duclos, "Kozmetikte hayvan testlerini ve ticaretini yasaklama sözümüzü yerine getirmekten gurur duyuyoruz" diyerek Kanada'da artık hayvanlar üzerinde test yapılmasının yasaklandığını açıkladı.Global...

Kanada Sağlık Bakanı Jean-Yves Duclos, "Kozmetikte hayvan testlerini ve ticaretini yasaklama sözümüzü yerine getirmekten gurur duyuyoruz" diyerek Kanada'da artık hayvanlar üzerinde test yapılmasının yasaklandığını açıkladı.

Global Cosmetics News'ta yer alan habere göre, Hükümetin "Bütçe Uygulama Yasası" aracılığıyla hayvanlar üzerinde test edilmiş güzellik ürünlerinin yanı sıra yeni hayvan testi verilerine dayanan güzellik ürünlerinin satışını yasaklayacak önlemleri geçirmesinin ardından Kanada'da kozmetik hayvanlar üzerinde test yapılması yasaklanacak.

"Kanada'da kozmetik ürünlerinin zulüm içermediğinden emin olabiliriz"

Kanada Hükümeti Sağlık Bakanı Jean-Yves Duclos, konuyla ilgili, “Kozmetik ürünlerini hayvanlar üzerinde test etmek hem acımasız hem de gereksiz. Bu nedenle, kozmetik hayvan testlerini ve ticaretini yasaklama sözümüzü yerine getirmekten gurur duyuyoruz. Hayvanları şimdi ve gelecekte korumak, birçok Kanadalı'nın savunduğu bir şeydir ve şu anda, Kanada'da kozmetik ürünlerinin zulüm içermediğinden emin olabiliriz ve hayvan refahını iyileştirmek için gerekli tüm önlemleri almaya devam edeceğiz" açıklamasını yaptı.