Kolezyum'a anahtarla isim kazıyan turistin kimliği tespit edildi; ceza alacak

Kolezyum'a anahtarla isim kazıyan turistin kimliği tespit edildi; ceza alacak
İtalya'da, yaklaşık 2 bin yıllık tarihi amfitiyatro Kolezyum’a anahtarla kendisinin ve kız arkadaşının adını kazıyan turistin kimliği tespit edildi. O anların videosu kaydedilen turistin İngiltere'de yaşadığı tespit edildi.İtalya...

İtalya'da, yaklaşık 2 bin yıllık tarihi amfitiyatro Kolezyum’a anahtarla kendisinin ve kız arkadaşının adını kazıyan turistin kimliği tespit edildi. O anların videosu kaydedilen turistin İngiltere'de yaşadığı tespit edildi.

İtalya Kültür Bakanı Sangiuliano, hafta içinde Kolezyum’a anahtarla kendisinin ve kız arkadaşının adını kazıyan kişinin çekilen videosunu ifşa etmiş ve “Bir turistin dünyanın en ünlü yerlerinden biri olan Kolezyum'a kız arkadaşının ismini kazıyarak zarar vermesini son derece ciddi, değersiz ve büyük bir nezaketsizlik olarak görüyorum. Umarım bunu yapan kişi tespit edilir ve yasalarımıza göre cezalandırılır” açıklamasını yapmıştı.

Bakan Sangiuliano dün bahsi geçen turistin kimliğinin tespit edildiğini açıklayarak polise teşekkür etti.

İtalyan polisi, yaklaşık 2 bin yıllık Kolezyum’un duvarına "Ivan ve Hayley 2023" ismini kazıyan turistin kimliğini tespit ettiklerini belirterek bu kişinin İngiltere’de yaşadığını ifade etti. İsmi açıklanmayan turistin ceza alacağı kaydedildi. (DHA)