Kremlin Sözcüsü: ABD ile güvenlik sorunlarıyla ilgili diyaloğa açığız

Kremlin Sözcüsü: ABD ile güvenlik sorunlarıyla ilgili diyaloğa açığız
Kremlin Sözcüsü Peskov, ABD ile Ukrayna meselesini kapsayan güvenlik sorunlarıyla ilgili diyaloğa açık olduklarını belirterek "Genel olarak diyaloğa ihtiyaç var çünkü güvenlik dahil sorunlar birikiyor" dedi

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, ABD ile Ukrayna meselesini de kapsayan güvenlik sorunları konusunda diyaloğa açık olduklarını belirtti. Peskov, başkent Moskova'da gazetecilere yaptığı açıklamada, ABD'nin Ukrayna meselesi ve nükleer silah kullanımı riskleri hakkında Rusya ile görüşmeye açık olduğuna yönelik açıklamalarını değerlendirdi.

Peskov, ABD'nin Ukrayna meselesine dahil olması gibi geniş kapsamlı konulara yönelik diyaloğa açık olduklarını vurguladı. "Genel olarak diyaloğa ihtiyaç var çünkü güvenlik dahil sorunlar birikiyor," ifadelerini kullandı. Bu açıklama, Ukrayna'daki çatışmalar ve genel olarak Rusya ile ABD arasındaki gerilimlerin azaltılması yönünde bir adım olarak değerlendirilebilir.

Rusya'nın işbirliği teklifi

Peskov, ABD'nin Rusya'nın ortaklarına baskı yapmaya devam edeceğini belirterek, Rusya'nın işbirliği tekliflerinin üçüncü bir ülkeye karşı olmadığını, karşılıklı çıkar ilkesine dayandığını ve Vietnam gibi ortaklarının çıkarlarını karşıladığını ifade etti.

Rusya'nın dış siyasetinin Batı tarafından düşmanca görüldüğünü dile getiren Peskov, Moldova'nın Avrupa Birliği'ne (AB) üye olma yönündeki siyasetinin ise Moldova'nın iç meselesi olduğunu belirtti. Ancak Peskov, Moldova'nın geleceğinin sadece AB'ye değil, Rus pazarlarına da bağlı olduğunu vurguladı.

Öne Çıkanlar