Kullanılmış bebek bezlerini temizleyip satıyorlar

Kullanılmış bebek bezlerini temizleyip satıyorlar
Japonya'da Unicharm isimli şirket, kullanılmış bebek bezlerini geri dönüştürüp yetişkin bezi olarak satmaya başladıklarını açıkladı.

Japonya'da bir şirket, ülkenin nüfusunun giderek yaşlanması nedeniyle bebek bezlerine olan ilginin azaldığını söyleyerek kullanılmış bezlerin geri dönüştürüleceğini duyurdu. Ülkenin en büyük bebek bezi üreticisi Unicharm, kullanılmış bebek bezlerinin koku ve bakterilerden arındırılarak yetişkin bezi olarak satılacağını bildirdi.

Temzilik işlemleri için ozon içeren sterilizasyon, ağartma ve koku giderme teknolojisi kullanıldığı aktarıldı. Şirket, geri dönüştürülmüş bezleri alışveriş merkezlerinde satışa çıkardı. "Hijyen konusunda uzmanlardan onay aldık" diyen Unicharm'ın üst düzey yöneticilerinden Tsutomu Kido, geri dönüştürülmüş bezlerin 2022'den bu yana hastane ve bakım evlerinde kullanıldığını söyledi.

Japonya şu anda dünyanın en yaşlı nüfuslarından birine sahip. Ülke nüfusunun yaklaşık yüzde 30'u 65 yaş ve üzerinde. Geçen yıl 80 yaşın üzerindekilerin oranı ilk kez yüzde 10'u aştı.