Libya'daki sel sonrası ihmal suçlaması; Derne Belediye Başkanı gözaltına alındı

Libya'daki sel sonrası ihmal suçlaması; Derne Belediye Başkanı gözaltına alındı
Libya'da Derne'de büyük yıkıma sebep olan selin ardından ihmal gerekçesiyle aralarında Derne Belediye Başkanı'nın da olduğu yetkililer gözaltına alındı. Libya'nın Trablus Başsavcılığı, Daniel fırtınası sırasında iki...

Libya'da Derne'de büyük yıkıma sebep olan selin ardından ihmal gerekçesiyle aralarında Derne Belediye Başkanı'nın da olduğu yetkililer gözaltına alındı.

Libya'nın Trablus Başsavcılığı, Daniel fırtınası sırasında iki barajın yıkılması ile bağlantılı olarak sekiz yerel yetkili hakkında gözaltı kararı verildiğini açıkladı. Başsavcılıktan yapılan açıklamaya göre, gözaltına alınanlar arasında selin büyük bir yıkıma yol açtığı Derne kentinin Belediye Başkanı ve su kaynaklarından sorumlu yetkilisi de yer aldı. Açıklamada, söz konusu yetkililerin isimleri açıklanmadı. 

Belediye başkanı görevden uzaklaştırılmıştı

Sellerden en çok etkilenen bölgelerden biri olan Derne'de yüzlerce kişi sokaklara çıkarak yetkililere olan tepkilerini dile getirmiş, 19 Eylül Salı akşam saatlerinde selin yaşandığı dönemde Derne Belediye Başkanı olan Abdulmenam El Ghaithi'nin evini ateşe vermişti. Ülkenin doğusunu kontrolü altında bulunduran hükümetin devlet bakanlarından Hichem Abu Chkiouat, Ghaithi'nin görevden uzaklaştırıldığını bildirmişti.