Los Angeles'ta yangın: 30 bin kişi tahliye edildi, çok sayıda ev küle döndü
Gazete Pencere- Los Angeles'ta dün başlayan orman yangını çok sayıda evi küle çevirdi.
Şehrin büyük bölümünü kaplayan büyük duman bulutları altında 30 bin kişi tahliye edildi.
Reuters'ın aktardığına göre; Yetkililer, Santa Monica ve Malibu'nun kıyı yerleşim yerleri arasındaki Pasifik Palisades bölgesinin en az 2 bin 921 dönümünün (bin 182 hektar) yandığını belirtti.
Yangın başlamadan önce Ulusal Hava Durumu Servisi, Salı gününden Perşembe gününe kadar Los Angeles County'nin büyük bölümünde yangın koşulları için kırmızı bayrak uyarısı yapmıştı.
Ulusal Hava Durumu Servisi'nin Los Angeles ofisi, yağış eksikliği nedeniyle nem oranının düşük olması ve bitki örtüsünün kurumasıyla birlikte koşulların "yangın havası açısından olabilecek en kötü durum" olduğunu söyledi.
Acil durum ilan eden Vali Gavin Newsom, eyaletin daha geniş bölgedeki yangın tehlikesi nedeniyle personel, itfaiye araçları ve uçakları Güney Kaliforniya'nın farklı noktalarına yerleştirdiğini söyledi.
Newsom basın toplantısında, "Umarım yanılıyoruzdur ancak aynı anda başka yangınların da çıkmasını bekliyoruz" dedi.
Kaynak:Alıntı