Mahmud Abbas, İsrail'e Gazze için mesajı verdi: Tek çözüm siyasi

Mahmud Abbas, İsrail'e Gazze için mesajı verdi: Tek çözüm siyasi
Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi ile bir araya geldi. Abbas, İsrail'in Gazze'de sürdürdüğü saldırılar karşısında tek çözümün siyasi olduğunu vurguladı.Filistin Devlet Başkanı...
Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi ile bir araya geldi. Abbas, İsrail'in Gazze'de sürdürdüğü saldırılar karşısında tek çözümün siyasi olduğunu vurguladı.

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, ile Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi arasında Kahire'de gerçekleşen görüşmede Gazze'de yaşanan gelişmeler ele alındı.

Mahmud Abbas, İsrail'in Filistin halkına yönelik saldırılarını sona erdirmek için tüm taraflarla birlikte çalışılması gerektiğini kaydeden Abbas, "Gazze  Şeridi, Batı Şeria veya Kudüs'teki Filistinlilerin zorla yerinden edilmesini kesinlikle reddettiğini" belirtti.

"Tek çözüm siyasi"

Abbas, bölgede tırmanan gerginliğin tek çözümünün İsrail'in "başkenti Kudüs olan Filistin Devleti'nin topraklarındaki işgaline son veren siyasi çözüm" olduğunu ifade etti.

Can kaybı 23 bine dayandı

İsrail'in Gazze Şeridi'ne saldırılarında en az 10 bin çocuk, 7 bin kadın olmak üzere, 22 bin 835 Filistinli öldürüldü. Enkaz altında binlerce ölü olduğu bildirilirken, halkın sığındığı hastane ve eğitim kurumları hedef alınarak sivil altyapı tahrip ediliyor.