Malt tankına işeyen işçinin görüntüleri satışları vurdu: Güney Kore'de gündem 'çişli bira'

Malt tankına işeyen işçinin görüntüleri satışları vurdu: Güney Kore'de gündem 'çişli bira'
Çinli bira üreticisi Tsingtao'nun fabrikasında malt tankına işeyen işçinin görüntüleri Güney Kore'deki satışları vurdu. Firmanın ülke pazarındaki satışları yüzde 25'ten fazla düştüÇin'de üretilen Tsingtao marka biranın...

Çinli bira üreticisi Tsingtao'nun fabrikasında malt tankına işeyen işçinin görüntüleri Güney Kore'deki satışları vurdu. Firmanın ülke pazarındaki satışları yüzde 25'ten fazla düştü

Çin'de üretilen Tsingtao marka biranın satışları fabrikada çalışan bir işçinin tesisteki tankın içine işediği görüntülerin sosyal medyada gündem olmasıyla düşüşe geçti. Geçen haftadan bu yana on milyonlarca kez izlenen videoda, kask ve mavi üniforma giyen bir adam yüksek duvarlı bir konteynerin kenarına tırmanıyor ve bira yapımında kullanılan maltın bulunduğu tankın içine işiyor.

İşçinin işediği malt tankı mühürlendi

Ülkenin en büyük ikinci bira fabrikası ve önemli bir ihracatçı olan Tsingtao, videoyu öğrendikten sonra polisle temasa geçtiğini açıkladı. Bira üreticisi yaptığı açıklamada, "Şirketimiz 19 Ekim'de 3 No'lu bira fabrikasında çekilen ilgili videoya büyük önem vermektedir" dedi. Açıklamada "Şu anda söz konusu malt partisi tamamen mühürlenmiştir. Şirket yönetim prosedürlerini güçlendirmeye ve ürün kalitesini sağlamaya devam etmektedir" ifadeleri kullanıldı.

Soruşturma başlatıldı

Fabrikanın bulunduğu Shandong eyaletinin Pingdu kentindeki yetkililer olayla ilgili soruşturma başlattıklarını açıkladı. Çin medyası ise, şirkete yakın bir kaynağın, "işçinin ve videoyu çeken kişinin doğrudan bira fabrikası tarafından istihdam edilmediğini söylediğini" aktardı.

Satışlar yüzde 25 oranında düştü

Videonun yayılmasının ardından, firmanın önemli pazarlarından olan Güney Kore'de de satışlar düşmeye başladı. Güney Kore medyası, bir market zincirindeki Tsingtao satışlarının bir önceki haftaya göre yüzde 26,2 oranında düştüğünü söyledi. Diğer market işletmecileri de satışlarda önemli düşüşler gördüklerini söyledi. Buna karşın, Güney Kore medyası Budweiser ve Stella Artois gibi diğer ithal biraların satışlarının bir hafta öncesine göre üçte bir oranında arttığını belirtti. Tsingtao'yu Güney Kore'ye ithal eden BK ise firmanın yurt içi ve yurt dışı için ayrı üretim yaptığını belirterek ülkedeki tüketicileri ikna etme çabasında.