Medvedev: Baltık ülkeleri bizim vilayetlerimiz

Medvedev: Baltık ülkeleri bizim vilayetlerimiz
Rusya Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı ve eski Başbakan Dmitri Medvedev; Litvanya, Letonya ve Estonya’yı Rusya’nın vilayeti olarak gördüğünü söyledi.Rusya Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı ve eski Başbakan Dmitri Medvedev,...

Rusya Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı ve eski Başbakan Dmitri Medvedev; Litvanya, Letonya ve Estonya’yı Rusya’nın vilayeti olarak gördüğünü söyledi.

Rusya Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı ve eski Başbakan Dmitri Medvedev, yaptığı açıklamada Baltık ülkelerinin Rusya'ya ait olduğunu iddia etti.

Twitter hesabından yaptığı paylaşımda Litvanya, Letonya ve Estonya'yı "bizim vilayetlerimiz" şeklinde nitelendiren Medvedev, bu ülkelerin Ukrayna savaşı sırasında "kendilerini kirlettiklerini" ileri sürdü. 

Medvedev'in açıklaması, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un geçen hafta Moskova'nın "jeopolitik olarak çoktan kaybettiği" yönündeki sözlerine cevaben geldi.

Fransız lider, Opinion gazetesine verdiği demeçte, "Rusya fiili olarak Çin'e karşı bir anlamda boyun eğme sürecine girdi ve İsveç ve Finlandiya'nın NATO'ya katılım kararını tetiklediği için de kritik öneme sahip olan Baltık'a erişimini kaybetti" değerlendirmesinde bulunmuştu.