Medvedev'den Zelenski’ye açık tehdit

Medvedev'den Zelenski’ye açık tehdit
Rusya Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı Dmitriy Medvedev, Kremlin’e yapılan saldırıyı "terör eylemi" şeklinde tanımlayarak “Terör saldırısının ardından Zelenski ve zümresinin fiziki tasfiyesinden başka seçenek kalmadı”...

Rusya Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı Dmitriy Medvedev, Kremlin’e yapılan saldırıyı "terör eylemi" şeklinde tanımlayarak “Terör saldırısının ardından Zelenski ve zümresinin fiziki tasfiyesinden başka seçenek kalmadı” tehdidinde bulundu. Medvedev, “Ona koşulsuz teslim anlaşması imzalanması için bile ihtiyaç yok” ifadesini kullandı.

KARARLAR KİEV'DE DEĞİL, WASHİNGTON'DA ALINIYOR

Kremlin Sözcüsü Dimitri Peskov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in yaşadığı Kremlin Sarayı'na yönelik insansız hava aracı (İHA) saldırılarıyla ilgili, "Bu tür terör eylemlerine yönelik kararların Kiev’de değil Washington’da alındığını biliyoruz" dedi.

Peskov, Rusya’nın saldırıya yanıt vermek için birden fazla seçeceği olduğunu, bunların “dikkatli ve dengeli bir şekilde” değerlendirileceğini söyledi. Kremlin Sözcüsü, saldırıyla ilgili soruşturmanın sürdüğünü belirtti.

ABD: GÜLÜNÇ

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby, Rusya’nın iddiasını “gülünç” olarak nitelendirdi. Kirby ABD'nin Ukrayna'yı sınır ötesi saldırılar için teşvik etmediğini ve buna izin vermediğini vurgulayarak, “Kendilerini savunma şartlarını veya yürüttükleri operasyonları kesinlikle dikte etmiyoruz" dedi.