Nepal'deki 'Türkiye'ye yardım kampanyası' dolandırıcılık çıktı

Nepal'deki 'Türkiye'ye yardım kampanyası' dolandırıcılık çıktı
Nepal'de Türkiye'deki depremzedeler için para topladıklarını iddia eden ve BM Genel Sekreteri Antonio Guterres'in imzasını kullanan bir dolandırıcılık çetesi ortaya çıkarıldıAsya ülkesi Nepal, Birleşmiş Milletler (BM) Genel...

Nepal'de Türkiye'deki depremzedeler için para topladıklarını iddia eden ve BM Genel Sekreteri Antonio Guterres'in imzasını kullanan bir dolandırıcılık çetesi ortaya çıkarıldı

Asya ülkesi Nepal, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres'in imzasını kullanarak 90 kişiyi dolandıran bir çeteyi konuşuyor. Suruchi Bhujel adlı kadının, hem Türkiye'deki depremzedelere yardım topladığını iddia ederek hem de Türkiye'de istihdam vaat ederek 90 kişiyi 2.5 milyon rupi (yaklaşık 530 bin TL) dolandırdığı açıklandı. Kadının, BM çatısı altında hareket ettiğini söylediği belirtildi.

Guterres'in Nepal ziyareti öncesinde ortaya çıkan olayda, kadının BM Genel Sekreteri'nin imzasını kullanarak Türkiye'de depremde yıkılan binaların yeniden inşası için kampanya başlattığı belirtildi. Dolandırılan kişilerin verdiği ifadeye göre kadın aynı zamanda, birlikte hareket ettiği kişilerle birlikte Türkiye'de iş imkânı sağlayacaklarını ileri sürerek birçok kişiden para aldı.

Suruchi Bhujel'in gözaltına alındığı, aynı soruşturma kapsamında eşi Binod Shrestha ve erkek kardeşi Sujan Bhujel hakkında arama kararı çıkarıldığı belirtildi. Dolandırıcılar hakkında yedi yıla kadar hapis cezası isteniyor.