Netanyahu'dan yeni yasa tasarısı teklifi: Bakanlar yalan makinesi testine sokulacak

Netanyahu'dan yeni yasa tasarısı teklifi: Bakanlar yalan makinesi testine sokulacak
İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, ‘Sızıntı’ iddiasıyla  güvenlik ve kabine toplantılarına katılan tüm bakanların yalan makinesi testine tabi tutulmasına ilişkin bir yasa teklifi hazırlatacak.İsrail Başbakanı Binyamin...
İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, ‘Sızıntı’ iddiasıyla  güvenlik ve kabine toplantılarına katılan tüm bakanların yalan makinesi testine tabi tutulmasına ilişkin bir yasa teklifi hazırlatacak.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, hükümet görüşmelerine ilişkin çok fazla ayrıntının basınla paylaşıldığını söyleyerek kabine üyelerinin ve üst düzey yetkililerin yalan makinesi testlerine tabi tutulmaları gerektiğini ifade etti.

Dün yapılan kabine toplantısında konuşan Netanyahu, "Bir sızıntı salgını var ve bu şekilde devam etmeye istekli değilim, bu nedenle siyasi ve profesyonel rütbeliler de dahil olmak üzere kabine ve güvenlik tartışmalarında yer alan herkesin yalan makinesinden geçmesini zorunlu kılacak bir yasa tasarısı üzerinde çalışılması talimatını verdim" dedi.

'Bağırma sesleri dışarıdan duyuluyordu'

Geçtiğimiz günlerde, İsrail kabinesinde tartışma yaşandığı belirtilmişti. Birçok bakanın ordunun yürüttüğü soruşturma nedeniyle Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi ve İsrail ordusu temsilcilerini hedef aldığı aktarılmıştı. İsrail devlet televizyonu KAN'a konuşan bakanlardan biri toplantıda 'rezil bir tartışmanın patlak verdiğini' söylemişti. Bir başka bakan ise 'bağırma seslerinin toplantı odasının dışından duyulduğunu' dile getirmişti. (Gazete Duvar/ Dış haberler)