Pakistan’da şiddetli fırtına ve yağış: 8 ölü, 40 yaralı
Pakistan'ın Pencap eyaletinde şiddetli fırtına ve yağışlar büyük yıkıma neden oldu. Eyalette meydana gelen çeşitli kazalar ve ev çöküntüleri sonucunda 8 kişi hayatını kaybetti, 40 kişi de yaralandı. Eyalette günlük yaşam fırtına ve yağışlar nedeniyle neredeyse durma noktasına geldi.
Fırtına sırasında birçok ev hasar gördü, çatılar ve duvarlar çöktü, ağaçlar devrildi ve sokaklar sular altında kaldı. Khushab bölgesinde araçlarına yıldırım isabet eden iki kardeş yaşamını yitirdi, babaları ise yaralandı. Gujranwala bölgesinde ise bir kız çocuğunun da aralarında bulunduğu üç kişi, evlerinin çatısı ve duvarlarının çökmesi sonucu hayatını kaybetti. Dera Ismail Khan isimli bir Pakistanlı evine yıldırım düşmesi sonucu öldü, Bashir adlı bir kişi ise tarlada çalışırken yıldırım isabet etmesi sonucu yaşamını yitirdi.
Wazirabad şehrinde, bir motosiklet sürücüsü şiddetli rüzgar nedeniyle kaza yaparak olay yerinde hayatını kaybetti. Ayrıca, eyalette yıldırım düşmesi sonucu bir milyon rupi değerinde ondan fazla sığır telef oldu. Pencap eyaletinde şiddetli yağış ve fırtına, geniş çaplı hasara ve trajik kayıplara neden oldu.