Putin, Wagner lideri Prigojin için başsağlığı diledi

Putin, Wagner lideri Prigojin için başsağlığı diledi
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, dün Moskova'nın kuzeyindeki Tver bölgesinde içinde olduğu özel jetin düşmesi sonucu hayatını kaybeden Wagner lideri Yevgeny Prigojin'in ailesine başsağlığı dilediğini açıkladı. Putin,...

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, dün Moskova'nın kuzeyindeki Tver bölgesinde içinde olduğu özel jetin düşmesi sonucu hayatını kaybeden Wagner lideri Yevgeny Prigojin'in ailesine başsağlığı dilediğini açıkladı. Putin, "Prigojin'i 90'lardan beri tanıyordum, yetenekli bir iş insanıydı" dedi. Prigojin haziran ayında Putin yönetimine isyan etmiş ancak başarısızlıkla sonuçlanmıştı.

Rusya’nın başkenti Moskova’nın kuzeyindeki Tver bölgesinde özel bir jetin düşmesi sonucu on kişinin öldüğünü duyurulmuştu. Düşen jetin içinde Rus özel güvenlik şirketi Wagner’in kurucusu ve lideri Yevgeniy Prigojin de olduğu belirtilmişti.

Son bilgilere göre, hayatını kaybeden Wagner’in kurucusu ve lideri Prigojin’in de düşmesinde “dış etki” ve “pilotaj hatası” olup olmadığı araştırılıyor.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı diledi. Putin, Prigojin için, "Prigojin kaderi karmaşık ama yetenekli bir adamdı ve hayatında ciddi hataları vardı” dedi.

Rusya Lideri, kaza hakkında soruşturma başlatıldığını ve sonuna kadar gidileceğini söyledi.