Putin’e suikast girişimi

Putin’e suikast girişimi
Rusya, Ukrayna'nın önceki gece iki insansız hava aracı ile Kremlin Sarayı’na saldırı girişiminde bulunduğunu iddia etti. Ukrayna ise saldırılara ilişkin bilgileri bulunmadığını açıkladı. DW Türkçe’nin Rusya'nın devlet...

Rusya, Ukrayna'nın önceki gece iki insansız hava aracı ile Kremlin Sarayı’na saldırı girişiminde bulunduğunu iddia etti. Ukrayna ise saldırılara ilişkin bilgileri bulunmadığını açıkladı. 

DW Türkçe’nin Rusya'nın devlet destekli RIA haber ajansının haberinden aktardığına göre Kremlin, söz konusu saldırı girişimini engelledi. Kremlin yetkilileri, iddia edilen girişimi Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e yönelik bir suikast teşebbüsü ve planlı bir terör saldırısı olarak tanımlayarak saldırı girişimini kınadı.

Rus savunma kuvvetlerinin İHA'ları devre dışı bıraktığını duyuran Kremlin, Putin'in saldırıdan etkilenmediğini, herhangi bir maddi hasarın da meydana gelmediğini açıkladı.

Saldırı girişimi iddiasının ardından, sosyal medyada Kremlin sarayı duvarlarının arkasında hafif duman yükseldiğini gösteren doğrulanmamış bir video paylaşıldı.

İHA İLE UÇUŞU YASAKLANDI

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, suikast girişiminin ardından Putin'in çalışma programında bir değişiklik olmayacağını söyledi. Moskova Belediye Başkanı Sergey Sobyanin de yaptığı yazılı açıklamada, Moskova'da bugünden itibaren İHA uçurmanın yasaklandığını duyurdu.

ZELENSKİY YALANLADI

Ukrayna Devlet Başkanı Vlodomir Zelenskiy, Kremlin Sarayı’na düzenlenen İHA saldırısının arkasında Ukrayna’nın olduğu yönündeki iddiaları reddetti. Zelenskiy, "Putin'e saldırmadık. Topraklarımızda savaşıyoruz, köylerimizi ve şehirlerimizi savunuyoruz. Putin'e veya Moskova'ya saldırmıyoruz. Bunun için yeterli silahımız yok" dedi.