Reuters: İran Cumhurbaşkanı Reisi, haftaya Suriye'ye gidecek

Reuters: İran Cumhurbaşkanı Reisi, haftaya Suriye'ye gidecek
İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'nin gelecek hafta Suriye'nin başkenti Şam'ı ziyaret edeceği ve Suriye iç savaşının başladığı 2011 yılından bu yana ülkeyi ziyaret eden ilk İran cumhurbaşkanı olacağı iddia edildi.Reuters'a...

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'nin gelecek hafta Suriye'nin başkenti Şam'ı ziyaret edeceği ve Suriye iç savaşının başladığı 2011 yılından bu yana ülkeyi ziyaret eden ilk İran cumhurbaşkanı olacağı iddia edildi.

Reuters'a konuşan Suriye hükümetine yakın üst düzey yerel bir kaynak, 'Suudi Arabistan ile İran arasında son dönemde yaşanan yakınlaşma ve Arap ülkelerinin Suriye'ye yönelik izolasyon politikasında yumuşamaya gitmesinin bu ziyareti beraberinde getirdiğini' aktardı.

Suriye'nin hükümete yakın El Vatan gazetesi de konuya ilişkin haberinde, Cumurbaşkanı Reisi'nin Suriye ziyaretinin iki gün süreceğini ve bu bağlamda özellikle ekonomik işbirliği yönünde bir dizi anlaşma imzalanacağını yazdı.

Nisan ayında Reuters'a konuşan Suriye, İran, İsrail ve Batılı kaynaklar da İran'ın Suriye'ye yapılan deprem yardımlarını silah ve askeri teçhizat sevkiyatını kamufle etmek için kullandığını, İsrail'in son dönemde artan ve 'kesin istihbarat'a dayanan hava saldırılarının da bu askeri sevkiyatları hedef aldığını iddia etmişti.