Yunanistan'da çıkan yangınlar sonrası göçmenlere ait olduğu düşünülen 18 yanmış ceset bulundu

Yunanistan'da çıkan yangınlar sonrası göçmenlere ait olduğu düşünülen 18 yanmış ceset bulundu
Yunan itfaiyesi, Yunanistan'ın kuzeyindeki Avantas köyünün güney tarafında, günlerdir orman yangınlarının devam ettiği ücra ve kırsal bir bölgede muhtemelen göçmenlere ait 18 yanmış ceset bulunduğunu açıkladı.Reuters'ın...

Yunan itfaiyesi, Yunanistan'ın kuzeyindeki Avantas köyünün güney tarafında, günlerdir orman yangınlarının devam ettiği ücra ve kırsal bir bölgede muhtemelen göçmenlere ait 18 yanmış ceset bulunduğunu açıkladı.

Reuters'ın aktardığına göre itfaiye, "Çevre bölgelerden herhangi bir kaybolma ya da kayıp vakası bildirilmediği göz önüne alındığında, cesetleri bulunan göçmenlerin ülkeye yasa dışı yollardan girmiş kişiler olma ihtimali araştırılıyor" dedi.

Meriç bölgesi, aynı adı taşıyan nehir ile Türkiye'den Yunanistan'a geçen göçmenler için popüler bir rota.

İtfaiye, "Yangının çıktığı tüm bölgede aramalar devam ediyor" dedi.

Bir hastane tahliye edildi

Yunanistan'ın liman kenti Dedeağaç'ta dört gündür süren orman yangınları hâlâ kontrol altına alınamazken, aralarında yeni doğan bebeklerin de bulunduğu onlarca hasta feribotla bölgeden çıkartıldılar.

Atina yakınlarında ise iki yeni yangın daha çıktı.

Yunanistan'da yaz aylarında orman yangınları yaygın olmasına karşın, son yıllarda bilim adamlarının iklim değişikliğiyle ilişkilendirdiği olağandışı sıcak, kuru ve rüzgarlı hava koşulları nedeniyle yangınlar daha da arttı.

Yüzlerce itfaiyeci, cumartesi günü Dedeağaç yakınlarında çıkan ve hızla yayılan yangını kontrol altına almak için mücadele ederken, şiddetli rüzgârlar şehrin üzerine duman bulutları gönderdi ve gece gökyüzünü kızıla boyadı. Yangınlarda bir kişi hayatını kaybetti.

İtfaiye yaptığı açıklamada, Atina'nın kenarındaki Parnita Dağı eteklerinde bugün çıkan bir orman yangınının evleri tehdit ettiğini ve Kleiston Manastırı'ndaki rahibelerin çıkartılması için bir operasyon başlatıldığını duyurdu.

Yetkililer, Dedeağaç Üniversite Hastanesi'nin tahliye edildiğini ve oradaki 65 hastanın önlem olarak bugün erken saatlerde limandaki bir feribota bindirildiğini açıkladılar.

Temmuz ayında 20,000'den fazla yabancı turist, bir hafta boyunca süren orman yangınlarının otel ve tatil köylerini tahrip etmesi nedeniyle tatil adası Rodos'tan ayrılmak zorunda kalmıştı. (REUTERS)