Reuters'a konuşan Türk yetkili: AB reform grubunun canlandırılması planlanıyor

Reuters'a konuşan Türk yetkili: AB reform grubunun canlandırılması planlanıyor
İsveç'in NATO'ya üye olması için dün yoğun bir şekilde yürütülen görüşmelerin ardından üst düzey bir Türk yetkili Reuters'a açıklamalarda bulundu.Yetkili, İsveç'in NATO'ya girişine yeşil ışık yakılmasının ardından...

İsveç'in NATO'ya üye olması için dün yoğun bir şekilde yürütülen görüşmelerin ardından üst düzey bir Türk yetkili Reuters'a açıklamalarda bulundu.

Yetkili, İsveç'in NATO'ya girişine yeşil ışık yakılmasının ardından AB reform grubunun canlandırılmasının planlandığını belirtti. Yetkili şu açıklamalarda bulundu:

İsveç'e NATO için yeşil ışık yakılmasının ardından AB reform grubunun canlandırılması planlanıyor. AB'den vize muafiyeti gibi alanlarda somut ilerleme ve üyelik müzakerelerinde yarım kalan fasılların sonuçlanmasını istiyoruz. ABD ile de olabildiğince makul bir ilişki gelişecek, konuların belki hepsi çözülemeyecek ama birkaçının çok hızlı sonuçlanmasını istiyor ve bekliyoruz

Rusya ilişkileri

Rusya ile ilişkilerin zora gireceği, bozulacağı gibi bir çıkarım asla olmamalı. Türkiye ekonomide bazı konularda sıkıntılar çekiyor, Batı'nın Türkiye'nin kaynak ihtiyacında yanında olması gerekiyor." (REUTERS)