Rusya ve Katar arasındaki işbirliği güçlendirilecek

Rusya ve Katar arasındaki işbirliği güçlendirilecek
Kremlin, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Katar Emiri Tamim bin Hamad Al Thani'nin, Katar'ın talebi üzerine telefonda görüştüğünü duyurdu.Kremlin'nin açıklamasında, “Her iki taraf da Rusya-Katar iş birliğinin yüksek...

Kremlin, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Katar Emiri Tamim bin Hamad Al Thani'nin, Katar'ın talebi üzerine telefonda görüştüğünü duyurdu.

Kremlin'nin açıklamasında, “Her iki taraf da Rusya-Katar iş birliğinin yüksek düzeyine dikkat çekerek çeşitli alanlarda daha da güçlendirilmesine yönelik karşılıklı ilgilerini teyit ettiler. Bu bağlamda, Katar Devleti Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Şeyh Muhammed bin Abdulrahman Al-Thani'nin geçen hafta Rusya'ya gerçekleştirdiği ziyaretin sonuçlarını olumlu bir şekilde değerlendirdiler” denildi.

Katar, darbe girişimine karşı Rusya'nın yanında

Ayrıca Katar Emiri Tamim’in, Rus makamlarının 24 Haziran olaylarıyla ilgili eylemlerini desteklediğini ifade ettiği belirtilirken Putin’in de Tamim’in tahta çıkışının 10’uncu yıl dönümü yaklaşan Kurban Bayramı dolayısıyla kutladığı belirtildi.