Rusya ve Ukrayna arasındaki barış görüşmeleri sona erdi: Bazı maddeler çıkarıldı

Rusya ve Ukrayna arasındaki barış görüşmeleri sona erdi: Bazı maddeler çıkarıldı
ABD'nin Ukrayna için 28 maddelik barış teklifi çerçevesinde İsviçre'nin Cenevre kentinde gerçekleştirilen görüşmeler sona erdi

ABD'nin Ukrayna için 28 maddelik barış teklifi çerçevesinde İsviçre'nin Cenevre kentinde ABD, Ukrayna ve Avrupa heyetleri arasında gerçekleştirilen görüşmeler sona erdi.

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski, barış görüşmelerine ilişkin bir açıklama yaptı.

Sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada Zelenski, "Şu an heyetimiz yurda dönüyor. Akşam saatlerinde Cenevre'deki görüşmelerin gidişatı ile partnerlerimizin temel vurgu noktalarına ilişkin kapsamlı bir rapor almayı bekliyorum. Bu raporlara dayanarak sonraki adımları ve zamanlamayı belirleyeceğiz. Gerekli sonuçlara ulaşacağımıza inanıyoruz. Ukrayna'nın yanında duran herkese teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisi Başkanlık Danışmanı Oleksandr Bevz, ABD'nin sunduğu 28 maddelik planın Cenevre'deki görüşmeler sonucunda değişikliklere uğradığını söyledi.

Cenevre'deki görüşmelerin oldukça yapıcı olduğunu vurgulayan Bevz, "28 maddelik plan, artık herkesin gördüğü ilk haliyle mevcut değil. Bazı maddeler çıkarıldı ve bazıları da değiştirildi. Ukrayna tarafının hiçbir itirazı göz ardı edilmedi." dedi.

Bevz, problemli meselelere ilişkin nihai kararın Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski ve ABD Başkanı Donald Trump tarafından verileceğini ifade etti.

Kaynak:ajanslar

Öne Çıkanlar