Rusya, yılbaşı kutlayan göçmenleri askere aldı

Rusya, yılbaşı kutlayan göçmenleri askere aldı
Vladimir Putin, yılbaşı kutlayan yaklaşık 3 bin kaçak göçmenleri toplayarak, Ukrayna savaşına yolladı.Yerel basında çıkan haberlere göre Vladimir Putin yılbaşı kutlamalarını fırsat bilerek kaçak olduğundan şüphelenilen...

Vladimir Putin, yılbaşı kutlayan yaklaşık 3 bin kaçak göçmenleri toplayarak, Ukrayna savaşına yolladı.

Yerel basında çıkan haberlere göre Vladimir Putin yılbaşı kutlamalarını fırsat bilerek kaçak olduğundan şüphelenilen göçmenleri topladı ve onları Ukrayna savaşına katılmaya zorladı.

Kremlin'e bağlı RIA haber ajansının bildirdiğine göre, yetkililer Rusya'nın ikinci büyük şehrinin sokaklarında devriye gezerek "suçu önleme" iddiasıyla kontroller yaparken sadece St. Petersburg'da yaklaşık 3 bin göçmen gözaltına alındı.

Moscow Times'ın haberine göre Rusya'nın çeşitli kentlerinde tutulan göçmenlerin bir kısmına bulundukları yerde askeri celpler verilirken bir kısmı da zorla askerlik şubelerine götürüldü. Göçmenler ağırlıklı olarak Özbekistan, Tacikistan, Kırgızistan ve Ermenistan gibi Orta Asya ülkelerinden geliyor.

Yetkililer, gözaltına alınanların 600'den fazlasının göç mevzuatının çeşitli maddelerini ihlal ettiğini öne sürdü. Habere göre 100'den fazla kişi sınır dışı edilmekle karşı karşıya.

Noel baba kıyafetli Tacikistanlı da gözaltına alındı

Rus internet haber sitesi SOTA, Moskova'da yetkililer tarafından gözaltına alınanlar arasında Noel Baba kıyafeti giymiş Tacikistanlı bir adamın da bulunduğunu bildirdi.

Haber sitesi Bumaga'nın bildirdiğine göre pazar gecesi yapılan ani kontroller metro istasyonlarının yanı sıra St. Petersburg'un merkezindeki meydanlar gibi yeni yılın karşılandığı popüler toplanma noktalarında gerçekleştirildi.

Kaynak: Independent