Rusya’dan, Kiev ve Odesa'ya saldırı

Rusya’dan, Kiev ve Odesa'ya saldırı
Ukrayna’ya göre ülkenin Karadeniz kıyısındaki Odesa kentine yönelik saldırılarda bir kişi öldü, iki kişi yaralandı.Bahar ayları ile birlikte hem Ukrayna hem de Rusya cephesinden karşı saldırı hazırlıklarının gündeme...

Ukrayna’ya göre ülkenin Karadeniz kıyısındaki Odesa kentine yönelik saldırılarda bir kişi öldü, iki kişi yaralandı.

Bahar ayları ile birlikte hem Ukrayna hem de Rusya cephesinden karşı saldırı hazırlıklarının gündeme geldiği bir dönemde Rus güçleri, Ukrayna mevzilerine yönelik hava saldırıları düzenledi.

Odesa kenti askeri yönetiminin başındaki Serhiy Bratchuk sosyal medya hesabından "Düşmanın füzelerinin çoğu Hava Savunma Kuvvetleri tarafından deniz üzerinde vuruldu. Maalesef bir sanayi tesisi vuruldu. Bir kişi öldü, iki kişi yaralandı" dedi.

Başkent Kiev'in doğusunda meydana gelen güçlü patlamalar sonrasında iki yerde yangın çıktığı bildirildi.

Kiev Askeri Yönetimi'nin başındaki Serhiy Popko'nun bildirdiğine göre tüm düşman hedefleri yok edildi ve bu sırada düşen enkazın yangınların çıkmasına neden olduğu bilgisini verdi.

Yangınlardan birinin bir tamirhanede çıktığı, ancak söndürülen iki yangında da ölen ya da yaralanan olmadığı belirtildi.

Bu ay içinde Kiev'e yönelik dokuzuncu Rus hava saldırısının Hazar bölgesinden gelen stratejik bombardıman uçakları tarafından yürütüldüğü ve seyir füzelerinin kullanıldığı sanılıyor.

Öte yandan Rus devlet yayın organları Kırım'da tahıl taşıyan beş tren vagonunun raydan çıkarıldığı aktardı.

Acil servis yetkililerine dayandırılan haberlerde Simferopol kentinde meydana gelen olayın "yetkisiz bir kişinin müdahalesi" nedeniyle yaşandığı ifade edildi.

Rusya'nın atadığı Kırım valisi Sergei Aksyonov olay nedeniyle hattın bir bölümünün kapatıldığını bildirdi.