Rusya'dan Ukrayna'ya füzeli saldırı: En az 2 ölü

Rusya'dan Ukrayna'ya füzeli saldırı: En az 2 ölü
Kiev'den Pazartesi günü yapılan açıklamaya göre Rusya, Ukrayna'nın orta kesimindeki Kryvyi Rih şehrine bir çift füze fırlatarak en az iki kişinin ölümüne ve 20 kişinin de yaralanmasına neden oldu.Ukrayna İçişleri Bakanı...

Kiev'den Pazartesi günü yapılan açıklamaya göre Rusya, Ukrayna'nın orta kesimindeki Kryvyi Rih şehrine bir çift füze fırlatarak en az iki kişinin ölümüne ve 20 kişinin de yaralanmasına neden oldu.

Ukrayna İçişleri Bakanı Ihor Klymenko, dört katlı bir okul binasının vurulduğunu ve yakındaki bir konut kulesinin dördüncü ila dokuzuncu katlarının bazı bölümlerinin yıkıldığını söyledi.

Klymenko ayrıca insanların enkaz altında kalmış olabileceğini ve ilk müdahale ekiplerinin olay yerinde çalıştığını söyledi. Klymenko bölge sakinlerini hava saldırısı alarmı kapatılana kadar sığınaklarda kalmaları konusunda uyardı.

Devlet Başkanı Volodimir Zelenski Twitter üzerinden yaptığı açıklamada "Mümkün olduğunca çok insanı kurtarmaya çalışıyoruz" dedi.

Zelenski, Kryvyi Rih'teki saldırının, "Rusya'nın inatla şehirlere, şehir merkezlerine saldırdığı, sivil nesneleri ve konutları bombaladığı" Rus bombardımanının bir parçası olduğunu söyledi.

Zelenski, "Ancak bu terör bizi korkutmayacak ya da yıldırmayacak. Çalışıyoruz ve halkımızı kurtarıyoruz" diye ekledi.