Saddam Hüseyin'in idamdan önceki son fotoğrafı yayımlandı

Saddam Hüseyin'in idamdan önceki son fotoğrafı yayımlandı
Irak’ın devrik lideri Saddam Hüseyin'in idam edilmeden önce Yargıtay başkanıyla aynı odada otururken çekilmiş bir fotoğrafı yayımlandı.Yargıç Munir Haddad, 30 Aralık 2006'da çekilen fotoğraf hakkında Rûdaw’a konuştu.Haddad, "Bu...

Irak’ın devrik lideri Saddam Hüseyin'in idam edilmeden önce Yargıtay başkanıyla aynı odada otururken çekilmiş bir fotoğrafı yayımlandı.

Yargıç Munir Haddad, 30 Aralık 2006'da çekilen fotoğraf hakkında Rûdaw’a konuştu.

Haddad, "Bu fotoğraf 30 Aralık 2006'da Bağdat'ın Kazimiye bölgesindeki askeri istihbarat teşkilatı binasında, temyiz mahkemesinin Saddam Hüseyin aleyhindeki kararını okurken çekildi" dedi.

Fotoğrafta Saddam Hüseyin'in üzerinde siyah bir palto, kafasında siyah bir şapka ve beyaz plastik kelepçe ile bağlı olan elinde ise Kuran-ı Kerim bulunuyor.

Haddad, Saddam’ın kararı duyduktan sonra çok öfkelendiğini ve ABD'yi hedef alarak işgalci olarak nitelendirdiğini, aynı şekilde siyonist rejim, İran ve Kuveyt'i de suçladığını söyledi.

Kürt yargıç, “Saddam bize de sözlü saldırıda bulundu ve bizi işbirlikçilikle suçladı. Bir çok dış gücün ve devletin uşağı kendisi değilmiş gibi konuştu” dedi.

Munir Haddad, Saddam’ı idama götürürken elindeki Kur’an’ı alıp avukatı Awad Ahmed Bender’e verdiklerini belirtti.