SDG Komutanı Mazlum Abdi: Türkiye ile doğrudan temas halindeyiz, Erdoğan'la görüşmeye açığım
Suriye Demokratik Güçleri (SDG) Genel Komutanı Mazlum Abdi, Türkiye ile doğrudan temas kurduklarını ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la görüşme fikrine karşı olmadığını açıkladı.
Reuters’ın aktardığına göre Abdi, bölgesel yayın yapan Şems TV’ye verdiği röportajda, Türkiye ile doğrudan ve arabulucular aracılığıyla yürütülen bir iletişim süreci olduğunu söyledi. İletişimin ne zamandır sürdüğüne dair ayrıntı vermeyen Abdi, “Bu bağların geliştirilmesini umuyoruz” dedi.
“Türkiye ile savaş halinde değiliz''
Türk Silahlı Kuvvetleri ile SDG’nin uzun süren çatışmalar yaşadığını hatırlatan Abdi, son iki aydır geçici bir ateşkesin sürdüğünü belirterek, “Ateşkesin kalıcı olmasını umuyorum,” ifadelerini kullandı.
Erdoğan'la görüşme planı olup olmadığı sorusunu ise, “Şu anda böyle bir planım yok ama görüşmeye karşı değilim,” şeklinde yanıtlayan Abdi, “Türkiye ile savaş halinde değiliz. Gelecekte ilişkiler geliştirilebilir, biz buna açığız,” dedi.
İsrail iddialarına yanıt
Abdi, SDG’nin İsrail ile temas kurduğu yönündeki iddiaları reddetti. “İnsanlar bizi bununla suçladı. Bu röportajda açıkça söylüyorum: İsrail ile hiçbir bağımız yok,” dedi.
Dışişleri 'temas'ı yalanlamıştı
Geçtiğimiz günlerde Al Monitor'den Amberin Zaman’ın haberinde, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ya da MİT Başkanı İbrahim Kalın’ın Mazlum Abdi ile görüşmesinin gündemde olduğu öne sürülmüş, bu iddialar Dışişleri tarafından yalanlanmıştı.
Kaynak:Alıntı