Sırbistan’daki ilkokul saldırısının ardından eğitim bakanı istifa etti

Sırbistan’daki ilkokul saldırısının ardından eğitim bakanı istifa etti
Sırbistan’da 8 öğrenci ve bir güvenlik görevlisinin yaşamını yitirdiği saldırının ardından Eğitim Bakanı Ruziç, "Sorumlu ve iyi yetiştirilmiş bir insan olarak mantıklı davranıp istifa kararı aldım” diyerek istifa ettiğini...

Sırbistan’da 8 öğrenci ve bir güvenlik görevlisinin yaşamını yitirdiği saldırının ardından Eğitim Bakanı Ruziç, "Sorumlu ve iyi yetiştirilmiş bir insan olarak mantıklı davranıp istifa kararı aldım” diyerek istifa ettiğini duyurdu.

Sırbistan Eğitim Bakanı Branko Ruziç, geçen hafta bir ilkokula düzenlenen ve 8 öğrenciyle bir güvenlik görevlisinin hayatını kaybettiği silahlı saldırının ardından koltuğunu bıraktığını açıkladı.

Ruziç, Başbakan Ana Brnabiç’e sunduğu istifa mektubunda, "Sorumlu ve iyi yetiştirilmiş bir insan, tüm kamu görevlerini yerine getirmiş bir profesyonel, bir baba ve Sırbistan'ın bir vatandaşı olarak mantıklı davranıp istifa kararı aldım" dedi.

Sırbistan'da geçen hafta art arda meydana gelen silahlı saldırılarda en az 16 kişi yaşamını yitirdi.

Ruziç'in istifasına neden olan çarşamba günkü saldırıda, başkent Belgrad'daki bir ilkokulda 13 yaşındaki bir öğrencinin etrafa ateş açması sonucu 9 kişi hayatını kaybetmiş, 7 kişi de yaralanmıştı. Olayın hemen ardından, ertesi gün ise başkent yakınlarındaki Mladenovac'ta, seyir halindeki araçtan otomatik tüfekle etrafa açılan ateş 8 kişinin ölümüne neden olmuş, 13 kişiyi de yaralamıştı. Birbirinden bağımsız iki saldırının zanlıları, 13 ve 20 yaşındaki şüpheliler gözaltına alındı.