Suriye İçişleri Bakanlığı’ndan Hizbullah'a suçlama
Suriye İçişleri Bakanlığı, Şam'daki Mezzeh askeri havalimanına yönelik son roket saldırıları düzenleyen bir grubun gözaltına alındığını, müfettişlerin silahların izini İran destekli Hizbullah'a kadar sürdüğünü bildirdi.
GAZETE PENCERE - Suriye İçişleri Bakanlığı, başkentin çeşitli bölgelerindeki şüpheli fırlatma alanlarının izlenmesinin ardından, son aylarda havalimanına yönelik birkaç saldırı gerçekleştirdiği belirtilen grubun tüm üyelerinin güvenlik birimlerince tutuklandığını açıkladı.
Bakanlık, saldırılarda kullanılan silahların, bir zamanlar Esad ordusunu desteklemek üzere Suriye genelinde geniş bir askeri varlığa sahip olan ve eski Devlet Başkanı Beşar Esad'ın müttefiki olan Lübnan Hizbullahı'ndan geldiğini belirtti.
HİZBULLAH İDDİALARI REDETTTİ
Hizbullah ise iddiaları reddetti ve Suriye içindeki herhangi bir grupla hiçbir faaliyeti veya bağı olmadığını bildirdi. Yetkililer, grubun sonraki operasyonlarda kullanmaya hazırlandığı bir dizi insansız hava aracını da ele geçirdiklerini bildirdi.
Bakanlık, gözaltına alınanların kimliği belirlenemeyen "yabancı yapılarla" bağlantılı olduğunu belirtirken Hizbullah veya İran'dan bahsetmedi.
Reuters kasım ayında, Washington'ın Suriye ve İsrail arasında aracılık ettiği bir güvenlik paktını hayata geçirmeye yardımcı olmak için Şam'daki bir hava üssünde askeri varlık oluşturmayı planladığını bildirmişti. Hükümet bu haberi yalanlamıştı.
Güvenlik kaynakları, Hizbullah'ın Esad yönetiminin çöküşünün ardından güçlerini çekmesiyle birlikte, Suriye'nin bazı bölgelerinde aralarında insansız hava araçlarının da bulunduğu silah depoları bıraktığını belirtiyor.
Kaynak:Haber Merkezi