Suriye'de patlama: 3 kişi hayatını kaybetti

Suriye'de patlama: 3 kişi hayatını kaybetti
Suriye'nin Deraa vilayetinde meydana gelen patlama sonucu bir muhabir ve iki Suriyeli asker hayatını kaybetti.Şam merkezli Sama TV muhabiri Firas al-Ahmad, Deraa'daki El-Chiyah'tan geri dönerken yol kenarındaki bir patlama sonucu iki Suriye...

Suriye'nin Deraa vilayetinde meydana gelen patlama sonucu bir muhabir ve iki Suriyeli asker hayatını kaybetti.

Şam merkezli Sama TV muhabiri Firas al-Ahmad, Deraa'daki El-Chiyah'tan geri dönerken yol kenarındaki bir patlama sonucu iki Suriye askeriyle birlikte hayatını kaybetti.

Suriye, Sınır Tanımayan Gazeteciler'in basın özgürlüğü endeksinde 180 ülke arasında 175. sırada yer alıyor. Sınır Tanımayan Gazeteciler Suriye'deki iç savaşın başladığı 2011'den bu yana 270'ten fazla Suriyeli gazetecinin hayatını kaybettiğini belirtti. (REUTERS)

Ölü sayısına düzeltme

Daha önce 4 kişinin öldüğü bildirilen haberle ilişkin haberin kaynağı Reuters düzeltme yayımlayarak ölü sayısını 3 olarak açıkladı. Reuters açıklamada "Daha önce yapılan açıklamada, Suriye devlet televizyonunda çalışan bir kameramanın da hayatını kaybettiği belirtilmişti ancak Suriye devlet medyası tarafından yapılan açıklamada, kameramanın köylüler tarafından kurtarıldığı ve hayatta olduğu belirtildi." denildi.