Suudi Arabistan, Filistin’e ilk büyükelçisini atadı

Suudi Arabistan, Filistin’e ilk büyükelçisini atadı
Naif el-Sudairi, güven mektubunu Filistinli Diplomasi Müsteşarı Mecdi el-Halidi’ye sundu.Suudi Arabistan ile İsrail arasındaki normalleşme müzakereleri taraflar arasında görüşülmeye devam ederken Riyad’dan tarihi bir adım geldi....

Naif el-Sudairi, güven mektubunu Filistinli Diplomasi Müsteşarı Mecdi el-Halidi’ye sundu.

Suudi Arabistan ile İsrail arasındaki normalleşme müzakereleri taraflar arasında görüşülmeye devam ederken Riyad’dan tarihi bir adım geldi. Suudi Arabistan’ın Ürdün Büyükelçisi Nayif el-Sudairi, Riyad’ın Filistin'deki ilk yerleşik olmayan büyükelçisi ve aynı zamanda Kudüs’teki ilk yerleşik olmayan başkonsolosu olarak güven mektubunu Filistin’in Diplomasi Müsteşarı Mecdi el-Halidi’ye sundu. İsrail medyası, Suudi Veliaht Prensi Muhammed bin Selman’ın kuzeni ve kraliyet sarayına yakın olduğu bilinen Sudairi’nin güven mektubunu İsrail Dışişleri Bakanlığı’na değil de Filistinli yetkililere sunmasının, Riyad’ın Filistin’in Kudüs üzerindeki iddialarını tanınması anlamına geldiğini aktardı.

"İzin vermeyiz"

İsrail Dışişleri Bakanı Eli Cohen, Tel Aviv radyosuna verdiği demeçte, Kudüs’te herhangi bir diplomatik misyon açılmasına izin vermeyeceklerini söyledi. Cohen, Riyad’ın yeni Filistin Büyükelçisi Sudairi’nin en fazla Filistin Yönetimi’ndeki temsilcilerle görüşecek bir delege olabileceğini dile getirdi. Daha önce Tel Aviv ve Riyad arasındaki normalleşme süreciyle ilgili de konuşan Cohen, Suudi Arabistan’ın İsrail’i tanıması karşılığında Filistinlilere bazı jestler yapabileceklerini ifade etmişti.