Suudi Arabistan'da 70 yıl aradan sonra alkol mağazası açılıyor

Suudi Arabistan'da 70 yıl aradan sonra alkol mağazası açılıyor
Suudi Arabistan, başkent Riyad'da sadece gayrimüslim diplomatların alışveriş yapabileceği ilk alkol mağazasını açtı. Suudi diplomatların ifadesine göre, mağazada şu an likör, şarap ve iki çeşit bira gibi ürünler bulunuyor.

Suudi Arabistan, başkent Riyad'da 70 yıllık aradan sonra sadece gayrimüslim diplomatların alışveriş yapabileceği ilk alkol mağazasını açtı.

Açılan mağazanın Riyad'daki yabancı temsilciliklerin bulunduğu bölgede yer alacak ve ülkenin turizm ve iş dünyasını canlandırma çabalarıyla uyumlu bir adım olarak görülüyor.

Riyad'da diplomatik bölgede faaliyet gösterecek olan özel bir mağaza, sadece gayrimüslim müşterilere yönelik hizmet sunacak. Bu adım, ülkenin turizm ve iş dünyasını canlandırma çabalarıyla uyumlu olarak değerlendiriliyor.

Lüks ve özel bir alışveriş deneyimi sunmayı amaçlayan mağaza, havaalanlarındaki lüks gümrüksüz satış mağazalarını andıran bir atmosfere sahip olacak. Suudi diplomatların ifadesine göre, mağazada şu an likör, şarap ve iki çeşit bira gibi ürünler bulunuyor.

Mağazada alışveriş yapabilmek için müşterilerin diplomatik kimliklerini göstermeleri ve cep telefonlarını güvenlik poşetlerine koymaları gerekiyor. Henüz resmi bir açıklama yapılmamış olmasına rağmen, devlete bağlı bir haber sitesinde yeni düzenlemeler ve diplomatik protokoller hakkında bilgiler yayınlanmış durumda.