Suyun öte yakası I Yunanistan yangını 6. gününde: Dedeağaç'taki acı tabloyu ağlayarak anlattı

Suyun öte yakası I Yunanistan yangını 6. gününde: Dedeağaç'taki acı tabloyu ağlayarak anlattı
Yaz başından bu yana ülkenin birçok bölgesinde çıkan yangınlarla mücadele eden Yunanistan alevlerin pençesinde. Ülkenin kuzeyindeki Dedeağaç bölgesindeki yangın ise  6 gündür hala kontrol altına alınamadı.Yunanistan’da...

Yaz başından bu yana ülkenin birçok bölgesinde çıkan yangınlarla mücadele eden Yunanistan alevlerin pençesinde. Ülkenin kuzeyindeki Dedeağaç bölgesindeki yangın ise  6 gündür hala kontrol altına alınamadı.

Yunanistan’da 19 Ağustos’ta başlayan yangınlar altıncı günde de ülkenin dört bir yanında etkili olmaya devam ediyor. Dedeağaç’ta başlayan yangınlarda 20 kişi hayatını kaybetti ve 400 bin dönümün üzerinde ormanlık alan ve tarım arazisi kül oldu.

Bölgeden gelen bir görüntü yürek burktu. Acı tabloyu cep telefonu kamerasıyla kaydeden bir arıcı, o anlarda gözyaşlarına hakim olamadı. Videoda, "Hiçbir şey kalmadı, sadece kapaklar ve saclar" dediği duyuluyor.

Arılarını kaybeden Arıcı, ağlayarak çektiği videoyu sosyal medya hesabından paylaştı.

Söz konusu paylaşımında şu ifadeler yer aldı:

"Güzel ruhlarım, tatlı küçük kızlarım, ne amansız bir ölüm başınıza geldi. Hiçbir zaman herhangi bir talebiniz yoktu, sadece zorunluluklarınız vardı. Uzun süren sıcakta biraz su istediniz sadece. Ölümünüzden sonra sürünüz hayatta kalsın diye kraliçenizi dumandan ve alevlerden kurtarmak için kanatlarınızı ne kadar hızlı ve gergin bir şekilde çırptığınızı düşündükçe içim acıyor. Sizin verdiğiniz bu eşsiz, ölümüne mücadelenin acısını uzun süre çekeceğim. Ne kadar arı bakarsam bakayım sizin için içimde hep kara bir parçam olacak. Her şey için teşekkür ederim kızlarım"