Tahıl Koridoru Anlaşması 2 ay uzatıldı

Tahıl Koridoru Anlaşması 2 ay uzatıldı
Rusya-Ukrayna savaşı nedeniyle yaşanan "gıda krizi" riskinin ortadan kaldırılması amacıyla oluşturulan tahıl koridorunda süre 2 ay daha uzatıldı.Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, konu hakkında bugün Ankara'da gerçekleştirdiği...

Rusya-Ukrayna savaşı nedeniyle yaşanan "gıda krizi" riskinin ortadan kaldırılması amacıyla oluşturulan tahıl koridorunda süre 2 ay daha uzatıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, konu hakkında bugün Ankara'da gerçekleştirdiği toplantıda şunları söyledi:

"Ülkemizin gayretleri, Rus dostlarımızın desteği ve Ukraynalı dostlarımızın katkılarıyla Karadeniz Tahıl Koridoru Anlaşması'nın 2 ay daha uzatılmasına karar verildi. Küresel gıda tedarik zincirlerinin kesintisiz işlemesi, özellikle ihtiyaç sahibi ülkelerin tahıla ulaşımının kolaylaştırılması bakımından hayati öneme sahip bu kararın, tüm taraflara hayırlı olmasını diliyorum. Anlaşmanın, tüm şartları yerine getirilerek, bundan sonraki süreçte de devam etmesi için gayretlerimizi sürdüreceğiz. Ayrıca Rus dostlarımız, Mykolayiv ve Olvia limanlarındaki Türk gemilerinin çıkışına da engel olmayacaklarını bildirdiler. Bunun için de kendilerine müteşekkiriz."