Tradeshift CEO'su, asistanını 'köle sözleşmesi' imzalamaya zorlamak ve cinsel saldırıda bulunmakla suçlandı

Tradeshift CEO'su, asistanını 'köle sözleşmesi' imzalamaya zorlamak ve cinsel saldırıda bulunmakla suçlandı
San Francisco'daki bir teknoloji şirketinin kurucu ortağı Christian Lanng, eski asistanını "köle sözleşmesi" imzalamaya zorlamakla ve onu yıllarca "istenmeyen cinsel dehşete" maruz bırakmakla suçlanıyor.Tradeshift'in kurucu ortağı...

San Francisco'daki bir teknoloji şirketinin kurucu ortağı Christian Lanng, eski asistanını "köle sözleşmesi" imzalamaya zorlamakla ve onu yıllarca "istenmeyen cinsel dehşete" maruz bırakmakla suçlanıyor.

Tradeshift'in kurucu ortağı Christian Lanng'ın eski çalışanını, yönetici asistanı olarak işe aldıktan birkaç ay sonra sözleşmeyi imzalamaya zorladığı iddia ediliyor. Yönetici asistan olan kadın, Lanng'ın kendisine yıllarca tecavüz ve taciz ettiğini iddia etti. İddialar arasında ise yöneticinin kendisine yönelik "ciddi cinsel saldırı ve taciz iddialarını" öğrenmesinin ardından, yöneticinin "birden fazla gerekçeye dayalı ağır suiistimal" nedeniyle CEO olarak görevden alınmasının ardından ortaya çıktı. Ayrıca 2020 yılında insan kaynaklarına, imzalamaya zorlandığını ısrarla söylediği dokuz sayfalık "köle sözleşmesi" hakkında şikayette bulunduğunda kovulduğunu iddia etti.

Davayla birlikte sunulan sözleşmenin sözde bir kopyasına göre yönetici asistan, "efendisinin sekse ihtiyaç duyduğunda her zaman onun için cinsel ilişkiye açık olmayı ve tasması olmasa bile asla seksi reddetmemeyi" kabul etmişti. Kovulan Tradeshift CEO'su Christian Lanng'ın eski asistanını cinsel kölelik sözleşmesi imzalamaya zorladıktan sonra taciz ettiği iddia edildi. İddiaya göre sözleşmede "Efendisini ilk kez özel olarak gördüğünde diz çöküp onun için yapabileceği bir şey olup olmadığını sorması gerekiyor" ifadesi yer aldı.

Belgede ayrıca Lanng'in "kazanılmış olsun ya da olmasın, ustanın vermeye karar verdiği her türlü cezayı" vermesine izin verildiği iddia ediliyor; ancak kadını öldürmekten veya kalıcı yaralanmaya neden olmaktan kaçınmanın "ustanın sorumluluğunda" olduğu belirtiliyor. Sözleşmede ayrıca "kölenin" cezalarını her zaman "efendisine kızmadan, somurtmadan veya hayal kırıklığına uğramadan" alması gerektiği ve "sonrasında ona teşekkür etmesi" gerektiği belirtiliyordu. Davaya göre, eski asistanın ayrıca "kendisine boyun eğdirilmesi ve köleleştirilmesi" hakkında bir "günlük" tutması gerekiyordu ve davaya göre "itaatkar kayıtlar yazmazsa bastonla" dövülmeyi kabul etmişti. Kadın, Lanng'ın onu "kanama noktasına kadar dövdüğünü" ve "cansız nesnelerle" ona tecavüz ettiğini iddia etti.

Davada, eski asistanın "işini sevdiği, yeni görevinde önemli işler başardığı ve Tradeshift'te çalışma fırsatını kaybetmek istemediği" için rahatsız edici şartları kabul ettiği belirtildi.

Davada adı da geçen Tradeshift'ten bir temsilci The Post'a, "iddiadaki iddiaları şirkete karşı yapıldığı sürece reddettiğini" ancak daha fazla yorum yapmayı reddettiğini söyledi. Ekim ayında yayınladığı ve Lanng'in görevden alındığını duyuran açıklamaya atıfta bulunarak Lanng, The Post'a yaptığı açıklamada çiftin "rızaya dayalı" bir cinsel ilişkiye sahip olduğunu söyleyerek iddiaları reddetti.

Lanng, bu yılın başlarında "birçok gerekçeyle ağır suiistimal" nedeniyle CEO olarak görevden alındı; hakkında cinsel saldırı ve taciz iddiaları ortaya atıldıktan sonra “Bu davadaki iddialar iftira niteliğindedir ve davacıyla geçmişteki ilişkimi yansıtmamaktadır. Davadaki şok edici ve iğrenç iddialar kategorik olarak yanlıştır ve CEO olarak görev yaptığım süre boyunca veya hayatımın herhangi bir döneminde birisini her türlü tacize maruz bıraktığım yönündeki iddiaları reddediyorum. Bana karşı yapılan müstehcen şikayetin gerçek olan tek ayrıntısı, davacıyla benim cinsel ilişki içinde olduğumuz ve onun bir zamanlar Tradeshift'te çalıştığıydı. Tradeshift'teki işe başlamasından önce başlayan bu ilişki, şirkete katılmasından sekiz ay sonra sona erdi. 2014 yılında çıktığım ve rızaya dayalı cinsel ilişkiye girdiğim birini işe alarak büyük bir karar hatası yaptım. Bu, Tradeshift'in insan kaynakları politikalarının ihlali anlamına gelmese de, romantik bir ilişki içinde olduğum birini işe almak sorumsuzluktu. Karardan pişmanım. Tekrarlamayacağım aptalca bir hataydı.'' dedi.

Lanng, eski asistanının, ilişkileri sona erdikten sonra beş yıl daha Tradeshift'te çalışmaya devam ettiğini ve "benim görüş alanım dışında" rütbelere yükseldiğini ekledi.