Trump: Avrupalılara her şeyi veriyoruz, şimdi ise Avrupa'ya gitmek için para ödememiz gerekiyor

Trump: Avrupalılara her şeyi veriyoruz, şimdi ise Avrupa'ya gitmek için para ödememiz gerekiyor
Eski ABD Başkanı ve iş insanı Donald Trump, Avrupa Birliği'nin (AB) ABD vatandaşları için vize zorunluluğu getirmesi girişimi hakkında, "Avrupalılara askeri koruma ve ticaret dahil her şeyi veriyoruz. Şimdi ise Avrupa'ya gitmek...

Eski ABD Başkanı ve iş insanı Donald Trump, Avrupa Birliği'nin (AB) ABD vatandaşları için vize zorunluluğu getirmesi girişimi hakkında, "Avrupalılara askeri koruma ve ticaret dahil her şeyi veriyoruz. Şimdi ise Avrupa'ya gitmek için para ödememiz gerekiyor" yorumunu yaptı.

Trump kendi sosyal medya platformu TruthSocial'da yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

"ABD'ye saygı kalmamış"

"Şunu bir düşünün; (Avrupalılara) askeri koruma ve ticaret dahil her şeyi veriyoruz. Şimdi ise (Avrupa'ya) gitmek için onlara para ödememiz gerekiyor. ABD'ye saygı kalmamış. Ben başkan olarak buna izin vermeyeceğim. Bu uygulama çok hızlı bir şekilde sona erecek"

AB, aralarında ABD'nin de bulunduğu 60'tan fazla "vizeden muaf" ülkenin vatandaşlarının, Avrupa ülkelerine seyahat etmesi için 2024'ten itibaren Avrupa Seyahat Bilgi ve Yetkilendirme Sistemi'ne (ETIAS) başvurarak onay almaları gerektiğini duyurmuştu.