Trump, Kanada ile ticaret müzakerelerini sona erdirdi

Trump, Kanada ile ticaret müzakerelerini sona erdirdi
ABD Başkanı Donald Trump, Kanada’ya yönelik gümrük vergilerini eleştiren bir reklama tepki göstererek, "Kanada ile tüm ticaret müzakerelerine hemen son verdiğini" duyurdu. Trump, reklamı "kabul edilemez ve sahte" buluyor.

(ANKARA)- ABD Başkanı Donald Trump, Kanada'ya uyguladığı gümrük vergilerini eleştiren bir reklam nedeniyle, tüm ticaret müzakerelerine derhal son verdiğini açıkladı. Trump, reklamın "kabul edilemez ve sahte" olduğunu iddia etti.

Donald Trump, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda ticaret müzakerelerine son verdiğini belirtti. Trump, şunları söyledi:

"Bu reklam gerçekleri çarpıtıyor."

Trump: Reklam Sahte ve kabul edilemez

Kanada'da yayımlanan bu reklamda, ABD'nin eski Başkanı Ronald Reagan'ın gümrük vergileriyle ilgili söylediği sözlerine yer veriliyordu.

Trump, sosyal medya üzerinden yayınladığı mesajında reklamın "sahte" olduğunu belirtip, ticaret müzakerelerinin sona erdiğini açıkladı.

Ronald Reagan Vakfı:Reklam, seçici ses ve video kayıtlarını kullandı

Reagan'ın mirasını korumakla görevli Ronald Reagan Vakfı, dün konuyla ilgili bir açıklama yaptı. Vakıf, söz konusu reklamın yanıltıcı olduğunu belirtti.

Açıklamada, "Bu tür bir yöntem seçicidir ve doğru bilgi sunmamaktadır" ifadeleri yer aldı.

Reagan, reklamda, "Gümrük vergileri, ekonomimizi korumada kritik öneme sahiptir" şeklinde konuşuyor.

Kaynak:ANKA

Öne Çıkanlar