Trump, uluslararası hukuku hiçe saydı: Yetkim, kendi ahlakımla sınırlı
ABD Başkanı Donald Trump, "yetkisinin anayasa veya mahkemeler tarafından değil, kendi ahlakıyla sınırlandığını" söyledi.
GAZETE PENCERE - ABD Başkanı Donald Trump, CBS News'e verdiği röportajda, daha önce "kendisini durdurabilecek tek şeyin kendi ahlakı olduğu, uluslararası hukuk olmadığı" yönündeki sözlerinin hatırlatılması üzerine, "Yetkim anayasa ya da mahkemelerle değil, kendi ahlakımla sınırlı" dedi.
Kendisinin ahlaklı bir insan olduğunu öne süren Trump, "Ölüm görmekten hoşlanmam. İnsanlarımızın zarar görmesini istemem. Karşı taraftakilerin zarar görmesini de istemem" ifadelerini kullandı.
ABD'nin Venezuela'da gerçekleştirdiği askeri operasyonda "karşı tarafta" insanların öldürülmesinden hoşnut olmadığını savunan Trump, "Bu benim ahlakımla sınırlı ve benim ahlak anlayışım çok yüksek. Dolayısıyla bu şekilde sınırlandırılmış durumda" dedi.
Yetkisinin anayasa ya da mahkemelerle sınırlı olup olmadığı yönündeki soruya Trump, "Asla mahkemelere gelmeyeceğiz. Anayasaya da başvurmayacağız. Çünkü ben ülkemiz için neyin iyi olduğunu görmek istiyorum ve mahkemeler de bunu görmek ister" yanıtını verdi.
Trump, 9 Ocak'ta New York Times’a verdiği röportajda, "Kendi aklım var, uluslararası hukuka ihtiyacım yok" demişti
Kaynak:Haber Merkezi