Trump çok konuşulan sabıka fotoğrafı ile para kazandı

Trump çok konuşulan sabıka fotoğrafı ile para kazandı
Geçen hafta gözaltına alınan ve çekilen sabıka fotoğrafı gündem olan ABD'nin eski başkanı Donald Trump bunu da para kazanmak için kullandı. Bu fotoğrafı gelecek yıl yapılacak seçimler öncesinde propaganda aracı olarak kullanan...

Geçen hafta gözaltına alınan ve çekilen sabıka fotoğrafı gündem olan ABD'nin eski başkanı Donald Trump bunu da para kazanmak için kullandı.

Bu fotoğrafı gelecek yıl yapılacak seçimler öncesinde propaganda aracı olarak kullanan Trump, seçmenin dikkatini çekmeyi başardı. 2024 seçimlerinde Cumhuriyetçiler’in adayı olmayı planlayan Trump’ın bu fotoğraftan sonra 7.1 milyon dolar bağış ve gelir elde ettiği ortaya çıktı.

700 yıl hapis cezasıyla karşı karşıya kalan Trump’ın Cuma günü 4.18 milyon dolar bağış topladığı belirtilirken, hafta sonuyla birlikte bu rakamın arttığı belirtildi.

Anketlerde önde

Öte yandan bu fotoğraf ve Trump’ın sonrasındaki açıklamaları da konuşulmaya devam ediyor. Anketlerde Trump’ın Cumhuriyetçiler arasında en çok oy alan aday olduğu görülüyor. Trump, yapılan anketlerde oyların yüzde 55’ini aldı. Trump'a en yakın isim ise Ron DeSantis... DeSantis oyların yüzde 14’ünü aldı.

İddianame 14 Ağustos'ta açıklanmıştı

Georgia'nın Atlanta kentinde “eyaletteki 2020 başkanlık seçimi sonuçlarına müdahale girişimi” iddiasını uzun süredir soruşturan Fulton bölgesi savcılarının sundukları deliller ve tanık ifadelerinin ardından Trump'a yeni suçlamalar isnat edilen iddianame 14 Ağustos'ta kamuoyuna açıklanmıştı. 98 sayfalık 41 suçlamanın yer aldığı iddianamede, Trump'a 13 suç yöneltilmişti.