Türk seçmenler, Marsilya’da birbirine girdi

Türk seçmenler, Marsilya’da birbirine girdi
Birçok ülkede yaşayan seçmenler için oy verme süreci başlarken Fransa'nın popüler şehirlerinden Marsilya'da ise Türk seçmenler birbirine girdi. Görüntüler Fransız medyasının gündemine oturdu.Fransa’nın 861 bin nüfuslu...

Birçok ülkede yaşayan seçmenler için oy verme süreci başlarken Fransa'nın popüler şehirlerinden Marsilya'da ise Türk seçmenler birbirine girdi. Görüntüler Fransız medyasının gündemine oturdu.

Fransa’nın 861 bin nüfuslu liman kenti Marsilya’da Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan yandaşları ile karşıtları sandıkların yakınında karşı karşıya geldi. Fransız medyasında yer alan haberlerde 8’inci bölgedeki Prado mahallesine kurulan sandıkların yakınında Cumhurbaşkanı Erdoğan’a karşı olan ve Erdoğan’ı destekleyen iki grubun birbirine girdiği belirtildi. Olay yerine çok sayıda ağır silahlı polis ekiplerinin geldiği de belirtildi.

Yayınlanan görüntülerde kalkan ve kasklı çok sayıda polisin biber gazı attığı da görülüyor. Olayda 1 kişi yaralanırken sandıkların bulunduğu bölgede oy verme işlemi durdu. Fransız haber ajansı AFP, polise rağmen çatışmaların yaşandığını aktarırken yaşanan olayların ardından iki kişinin gözaltına alındığını duyurdu.